Особливості використання контент-маркетингу вітчизняними підприємствами торгівлі металевим кріпленням - Максим Сергійович, Ященко (Актуальні питання економічних наук, 2024)
У статті розглянуто специфіку провадження контент-маркетингу на ринку торгівлі металевим кріпленням України та використання прикладних програмних інтерфейсів для покращення якості контенту та підвищення швидкості його оновлення. Мета статті полягає у виявленні найбільш поширених інструментів контент-маркетингу, що використовуються в сфері, а також тенденцій та проблем провадження контент-маркетингу. Актуальність дослідження зумовлена зростанням ринку торгівлі кріпленням, а також новими викликами, спричинених макроекономічними факторами, які ускладнюють діяльність зазначених підприємств. Матеріалами дослідження стали наукові статті про контент-маркетинг, вторинні статистичні дані та реальні кейси використання контент-маркетингу. Під час написання статті було використано методи систематизації, порівняльного аналізу, синтезу, узагальнення результатів. Активний розвиток виробництва приладів подвійного призначення та зростання обсягів будівництва збільшило споживання кріплення, що підштовхнуло підприємства до використання контент-маркетингу для отримання додаткових конкурентних переваг серед нових споживачів та в якості інструменту міжгалузевої конкуренції. Результати дослідження демонструють, що домінуючими інструментами контент-маркетингу, що використовується в сфері, є вебсайт, вебаналітика, SEO-просування та CRM-системи. Значно меншого поширення набули інфлюенс-маркетинг, email-маркетинг, інформаційні портали та event-маркетинг. Відвідуваність сайтів провідних підприємств коливається в межах 50-150 тисяч відвідувань за місяць. Органічний пошук є основним джерелом трафіку для більшості сайтів в сфері торгівлі кріпленням, а найменш результативним джерелом є email-маркетинг. Основним специфічним видом контенту в сфері є товарні картки, за допомогою яких підприємства надають інформацію споживачам та конкурують між собою в інформативності та легкості сприйняття наданої інформації. Використання API в інтеграції з існуючими CRM-системами створює новий ефективний інструмент оновлення контенту на вебсайтах для гуртових B2B клієнтів, проте її впровадження є ресурсозатратним та створює нові виклики для підприємств. Ця технологія дозволяє значно зменшити кількість часу, що витрачається на створення замовлення в умовах високої волатильності залишків продукції в наявності та цін. У висновках підкреслено важливість застосування комплексного підходу при провадженні контент-маркетингу, що дозволить збільшити охоплення потенційних споживачів та створювати тіснішу взаємодію, ніж при використанні єдиного інструменту контент-маркетингу. Перспективи подальших досліджень вбачаються в розробці стратегій комплексного застосування інструментів контент-маркетингу вітчизняними підприємствами торгівлі.