Особливості клієнтоорієнтованого web-дизайну представлення даних про участь українських організацій в Рамковій програмі «Horizon Europe» - Нікіфорова, Лілія Олександрівна; Дьогтєва, Ірина Оксентіївна; Шиян, Анатолій Антонович (Актуальні питання економічних наук, 2024)
Стаття присвячена розробці клієнтоорієнтованого web-дизайну представлення даних про участь українських організацій в Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Horizon Europe» та оприлюднення цих даних, яке сприятиме збільшенню кількості учасників українських суб’єктів в міжнародних рамкових програмах, а також створить передумови для автоматичного розрахунку показників наукової діяльності. В статті відображено результати кількісного аналізу українських учасників Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Horizon Europe». Проаналізовано ефективність використання таких IT-рішень для представлення даних в БД CORDIS (Європейський союз) та БД MIPH-UA (Україна). Описано специфіку застосування он-лайн інструментів візуалізації побудови карти співпраці з ЄС. Визначено метод розподілу поданої інформації для web-сторінки та наведено приклади графічного відображення основних напрямів співпраці за Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Horizon Europe» на карті. Удосконалено дизайн архітектури БД представлення даних. Розроблено клієнтоорієнтований дизайн представлення даних про участь українських організацій в Рамковій програмі «Horizon Europe» та їх оприлюднення в «Портал реєстрів у сфері науки України» в національній системі NAUKA.