Економічний вимір у сфері культури: сучасний стан та перспективи - Степанова, Тетяна (Актуальні питання економічних наук, 2024)
Стаття зосереджена на аналізі ролі та значення культури в національній економіці, що є ключовим для формування ефективної політики підтримки розвитку культури та креативних індустрій (ККІ) у контексті економіки. У цьому процесі враховано найкращі міжнародні практики, напрацювання та оцінку їхньої можливості адаптації до українських реалій. Сектор ККІ розглядається як окремий складник економіки, з детальним аналізом політик, впроваджених у різних країнах для стимулювання росту цієї сфери. У статті також наведено основні економічні показники культури як частини української економіки, а завершальний розділ містить рекомендації щодо формування ефективної політики для зміцнення і розвитку ККІ в Україні.