Теоретичні засади комунікативної політики підприємства - Божидай, Ірина Ігорівна; Гіржева , Ольга Миколаївна; Міненко, Софія Іванівна; Хлопоніна-Гнатенко , Ольга Іванівна; Семенякін, Сергій Сергійович (Актуальні питання економічних наук, 2024)
Сучасне бізнес-середовище наразі характеризується високим ступенем ускладнення та інтеграції через інформатизацію та технологічні рішення, що сприяє появі нових ризиків та посиленню вже існуючих. У зв’язку з цим важливо, щоб система комунікативної політики була гнучкою та адаптивною і водночас мала можливість постійно шукати нові рішення для побудови ефективних механізмів взаємодії та управління, які відповідають викликам сьогодення. Актуальність дослідження комунікативної політики підприємства обумовлена зростаючою роллю ефективної взаємодії з цільовими аудиторіями в умовах сучасного динамічного конкурентного середовища. Удосконалення комунікативної політики підприємства є невід’ємною складовою управління сучасним підприємством у досягненні стратегічних цілей. Успішна комунікація сприяє формуванню позитивного іміджу, підвищенню лояльності клієнтів та зміцненню позицій підприємства на ринку. Метою роботи є дослідження основних теоретичних положень комунікативної політики підприємства. Результати дослідження свідчать, що ефективна комунікативна політика базується на інтеграції традиційних та цифрових каналів комунікації, адаптації до потреб цільової аудиторії та використанні сучасних технологій. Визначено, що системний підхід до управління комунікаціями забезпечує стійкий розвиток підприємства та сприяє підвищенню його конкурентоспроможності. Висновок, отже, теоретичні засади комунікативної політики підприємства створюють основу для її практичного впровадження з метою досягнення довгострокових результатів.