Оцінювання системи адаптації як підсистеми системи управління персоналом агропідприємства - Лемещук, Руслан Володимирович (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Метою статті є публікація результатів емпіричного дослідження підходів агропідприємств до оцінювання та удосконалення системи адаптації персоналу, розробка методичного підходу до оцінювання та удосконалення системи адаптації персоналу як підсистеми системи управління персоналом. В статті досліджено та доведено значущість ефективної адаптації нових працівників для забезпечення стабільної операційної діяльності, підвищення продуктивності праці та створення передумов для розвитку сучасних агропідприємств. Виявлено, систематизовано та проаналізовано практики оцінювання системи адаптації персоналу агропідприємств та удосконалення її функціонування як підсистеми системи управління персоналом в сучасних умовах. На основі результатів проведеного емпіричного дослідження запропоновано та обґрунтовано авторський методичний підхід до оцінювання системи адаптації персоналу, розроблено та представлено авторську модель оцінювання системи адаптації персоналу як підсистеми системи управління персоналом, доведено її важливість як такої, яка забезпечує цілісність і системність аналізу з урахуванням організаційно-інформаційного, методичного забезпечення процесу оцінки, управління досвідом нового працівника та її удосконалення з позиції нейроменеджменту. Матеріали дослідження можуть бути використані для вдосконалення існуючих підходів до організації та удосконалення системи адаптації персоналу агропідприємств в сучасних умовах ведення господарської діяльності.