Фермерське господарство і соціальна відповідальність: роль бухгалтерського обліку у забезпеченні сталого розвитку - Довжик, Олена Олександрівна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
У цій статті досліджується зростання важливості соціальної відповідальності у сільському господарстві, зокрема в контексті цілей сталого розвитку України. Дослідження підкреслює, як соціальне фермерство позитивно впливає на сільську економіку, об’єднує сільське господарство з цілями сталого розвитку та вирішує соціальні проблеми в місцевих громадах. Дослідження наголошує на необхідності для українських сільськогосподарських підприємств прийняти соціальну відповідальність шляхом просування екологічних практик, підвищення добробуту громади та розширення можливостей працівників. Належна практика бухгалтерського обліку представлена ​​як важлива для вимірювання, звітування та покращення соціального та екологічного впливу ферм, що дозволяє їм зміцнити довіру, отримати доступ до нових можливостей і зробити внесок у більш справедливу та стійку продовольчу систему. Зростаючий інтерес до соціального фермерства відображає зміну суспільних цінностей, наголошуючи не лише на прибутковості, а й на позитивному впливі на довкілля та розвиток громади, що вимагає подальших досліджень. Дослідження розглядає зростаючу важливість соціальної відповідальності у фермерстві, особливо в контексті України. Підкреслюється, як соціальне фермерство має позитивний вплив на сільську економіку, пов’язує сільське господарство з цілями сталого розвитку та вирішує соціальні проблеми в місцевих громадах. В статті досліджується потреба українських сільськогосподарських підприємств у прийнятті соціальної відповідальності шляхом просування сталих практик, покращення добробуту громади та розширення можливостей працівників. Наголошується на тому, що належна практика бухгалтерського обліку є важливою для вимірювання, звітності та покращення соціального та екологічного впливу ферм. Стаття сприяє розумінню того, як прийняття соціальної відповідальності зміцнює довіру, відкриває доступ до нових можливостей і робить внесок у більш справедливу та стійку систему харчування.