Діджиталізація та еко-модернізація післявоєнної економіки України - Болотіна , Євгенія Валеріївна; Рябокінь, Марина Валеріївна; Корж, Марина Володимирівна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Стаття розглядає ключові аспекти зеленої та цифрової трансформації економіки України, зосереджуючись на викликах, можливостях та політичних заходах, необхідних для досягнення сталого розвитку. Метою нової зеленої політики є збалансування інтересів громадян, бізнесу та довкілля. Іншими словами, йдеться не лише про відновлення, а й про створення сталого майбутнього для майбутніх поколінь. Наголошується на важливості екологічного виміру заходів з відновлення та розвитку, передбачених для того, щоб зробити нову Україну комфортним, безпечним, здоровим та процвітаючим домом для всіх українців. Цифрові інструменти еко-модернізації є найбільш ефективними та перспективними з точки зору післявоєнного відновлення економіки Україні. Підкреслюється важливість інвестицій у зелені технології, включаючи цифрові рішення, роль державного регулювання та стимулів, а також необхідність підвищення обізнаності та залучення громадськості до процесу зеленого переходу. Автори формулюють рекомендаціями для політиків та бізнесу щодо того, як ефективно використовувати цифрові інструменти для прискорення зеленої трансформації економіки України та забезпечення сталого майбутнього країни.