Аналіз впровадження інноваційних методів просування продукції у сфері електронної комерції України - Шимко, Алла Василівна; Замялий, Дмитро Володимирович; Кізенко, Сергій Григорович (Актуальні питання економічних наук, 2025)
У сучасних умовах глобалізації та цифрової трансформації ринку електронна комерція стає важливим інструментом для досягнення конкурентних переваг та розвитку бізнесу. Інноваційні методи просування продукції в електронній комерції відіграють ключову роль у залученні нових клієнтів, збільшенні продажів та підвищенні лояльності споживачів. Мета статті: дослідити інноваційні методи просування продукції в умовах розвитку української електронної комерції. Методи. У дослідженні використано методи критичного аналізу наукових джерел (для вивчення сучасних методів просування), синтезу (для узагальнення отриманих даних та формулювання висновків), табличного й графічного представлення (для візуалізації інформації), а також метод наукового абстрагування (для теоретичного узагальнення результатів). Результати. Установлено, що інтернет-торгівля – це різновид електронної комерції, за якої покупець оформлює замовлення на товар через вебсайт продавця. Цей вид торгівлі може здійснюватися як безпосередньо виробниками, так і посередниками – дистриб’юторами чи торговельними компаніями. Відзначено, що український ринок електронної комерції демонструє стійку тенденцію до поступової трансформації бізнесу з традиційних форм у цифрові. Привабливість цього сегмента зумовлена відносно низьким порогом входу та широкими можливостями для масштабування й динамічного розвитку. Результати дослідження показують, що інноваційні методи просування продукції в українській електронній комерції відкривають нові горизонти для бізнесу, дозволяючи не лише збільшити прибутки, а й сформувати сучасний, гнучкий та клієнтоорієнтований бренд. Попри наявні бар’єри, тенденції свідчать про поступову трансформацію в бік високотехнологічного, конкурентоспроможного цифрового ринку. Висновки. Застосування інноваційних підходів до просування продукції дозволяє підприємствам досягти значного підвищення ефективності маркетингових кампаній, знижує витрати на рекламу та покращує взаємодію з кінцевими споживачами. Також інтеграція новітніх технологій дозволяє компаніям більш точно прогнозувати потреби споживачів і швидко адаптувати свої стратегії під змінювані умови ринку.