Місце експертизи в системі удосконалення методології наукових досліджень по галузі 07 «Управління та адміністрування» - Перевозова, Ірина Володимирівна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Метою статті є обґрунтування місця експертизи майбутнього в сучасній методології наукових досліджень у галузі 07 «Управління та адміністрування». Об’єктом дослідження є сучасна методологія наукових досліджень у цій галузі. Доведено, що саме системне вдосконалення методології наукових досліджень і проведення експертизи у галузі 07 «Управління та адміністрування» сприяє підвищенню якості та актуальності наукових здобутків. У статті визначено важливість теми експертизи майбутнього в контексті удосконалення методології наукових досліджень у галузі 07 «Управління та адміністрування». Доведено, що сучасна динаміка соціальних і економічних змін висуває нові вимоги до методологічних підходів, зокрема необхідність інтеграції наукометричних інструментів (Scopus, Web of Science) і міждисциплінарних практик. Обґрунтовано необхідність ширшого впровадження інноваційних методик (системного моделювання, аналізу великих даних) у дослідженнях управління та адміністрування. Встановлено ключові засади сучасної методології досліджень галузі 07 (системність, інноваційність, доказовість, публічність та академічна доброчесність) і визначено основні напрями проведення експертизи (оцінка публікацій і досліджень, дисертацій, освітніх програм та управлінських практик).Практична цінність роботи полягає в тому, що запропоновані підходи можуть бути використані для вдосконалення освітніх програм, розробки методичних рекомендацій і посилення наукової основи управлінських рішень. Зокрема, результати аналізу слугують підґрунтям для проведення подальших конференцій і круглих столів з питань методології, а також для підвищення наукового рівня дисертаційних програм. Загалом, це сприяє посиленню взаємодії науковців та практиків та розвитку цілої галузі, яка присв’ячена проблематиці управління та адміністрування.