Інформація як один з ключових ресурсів в системі формування маркетингового контенту і прийняття управлінських маркетингових рішень - Василик, Оксана Богданівна; Тимків, Ганна Ярославівна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Метою статті є обґрунтування ролі інформації як стратегічного ресурсу у процесі формування маркетингового контенту та прийняття управлінських маркетингових рішень в умовах цифрової трансформації економіки. Об’єктом дослідження виступає система інформаційного забезпечення маркетингової діяльності сучасних підприємств. Проблематика використання інформаційних ресурсів у маркетинговій діяльності активно досліджується у вітчизняній науковій літературі, особливо в контексті цифрової трансформації. У статті обґрунтовано, що в умовах цифровізації економіки інформація стає ключовим ресурсом для забезпечення ефективної маркетингової діяльності підприємств. Визначено, що саме інформація є основою для створення релевантного маркетингового контенту, персоналізованої комунікації та стратегічного управління у сфері маркетингу. Доведено, що без повноцінного інформаційного забезпечення процес ухвалення маркетингових рішень втрачає обґрунтованість, а контент — цільову спрямованість. Установлено, що інформація забезпечує гнучкість, адаптивність і конкурентоспроможність підприємства завдяки швидкій реакції на зміни ринкового середовища та можливості прогнозування споживчої поведінки. Охарактеризовано чотири основні аргументи, що підтверджують критичну роль інформації у маркетинговому управлінні, зокрема: як основу обґрунтованих рішень, джерело створення контенту, інструмент адаптивності та актив формування конкурентних переваг. Зазначено, що сучасні інформаційні технології, такі як Big Data, CRM-системи та платформи цифрового моніторингу, відкривають нові горизонти для трансформації маркетингової діяльності. На нашу думку, інформація в епоху цифрового маркетингу є не лише інструментом, а й рушієм змін у системі прийняття управлінських рішень. Отже, тема є надзвичайно актуальною як у науковому, так і у практичному контексті, оскільки дозволяє удосконалити управлінське мислення та сформувати ефективні комунікаційні моделі, орієнтовані на дані.