Алгоритм роботи з текстами для мультиканальних маркетингових кампаній - Михайлюта, Марина Геннадіївна (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Опрацювання текстів для багатоканальних маркетингових кампаній становить ключовий елемент сучасних комунікаційних стратегій, який забезпечує цілеспрямоване й ефективне донесення брендових повідомлень через різноманітні цифрові платформи. Актуальність цієї теми визначається зростанням складності взаємодії зі споживачами в умовах високої диджиталізації, коли бізнес має адаптувати текстовий контент до різних каналів, зберігаючи при цьому цілісність і залученість. Потреба у персоналізованій комунікації й динамічний характер вподобань аудиторії вимагають системного підходу до створення та адаптації текстів. Мета статті ˗ розглянути структурований алгоритм роботи з текстами у багатоканальному маркетингу, що охоплює такі етапи, як аналіз аудиторії, визначення ключових повідомлень, стилістичні корективи, оптимізація для різних платформ та інтеграція технологій штучного інтелекту. Методи. У роботі застосовані методи аналізу наукової літератури для огляду ключових наукових напрацювань з тематики; порівняння – для оцінки різних підходів роботи з текстами; узагальнення – для представлення головних результатів дослідження; систематизації – для написання висновків. Результати дослідження показують, що алгоритмічний підхід до розробки текстів значно підвищує залученість аудиторії та маркетингові показники. Використовуючи ключові показники діяльності, компанії можуть створювати релевантні повідомлення для певних демографічних груп, що сприяє кращій взаємодії Доведено, що адаптація текстового контенту до вимог конкретної платформи, таких як принципи SEO для вебсайтів, стислі та інтерактивні формати для соціальних мереж і методи персоналізації для email-маркетингу, підвищують загальну ефективність рекламної кампанії. Висновки. Наголошено на необхідності структурованого підходу до розробки текстів у багатоканальному маркетингу. Реалізація чітко визначеного алгоритму не лише підвищує зрозумілість та переконливість текстів, але й полегшує адаптивність до мінливих ринкових тенденцій та вподобань споживачів. Інтеграція аналітичних інструментів і стратегій персоналізації дозволяє компаніям досягти вищого рівня залученості клієнтів та покращити показники конверсії.