Організаційно-економічні положення обліково-аналітичного забезпечення управління маркетингової діяльності аграрних підприємств - Власов, Володимир Олександрович (Актуальні питання економічних наук, 2024)
Метою роботи є дослідження організаційно-економічного положення обліково-аналітичного забезпечення управління маркетинговою діяльністю аграрного підприємства. Під час роботи застосовано сукупність наступних методів наукового дослідження: метод наукового спостереження та порівняння застосовано для визначення тематики, формулювання цілі та задач дослідження; бібліографічний метод застосовано для детального вивчення та розуміння взаємозв’язку між організаційно-економічним положенням та обліково-аналітичним забезпеченням управління маркетинговою діяльністю аграрного підприємства; графічний метод застосовано для візуалізації результатів дослідження. Доведено, що в основі управління маркетинговою діяльністю аграрного підприємства лежить організаційно-правове положення обліково-аналітичного забезпечення. Організаційно-правове положення формує три блоки інформації: перший – національний рівень – забезпечує дотримання суб’єктами господарювання законодавства та інших нормативно-правових актів, спрямованих на методику, формування та відображення в обліку та фінансовій звітності витрат, пов’язаних зі збутом відповідних видів продукції, робіт, послуг, а отже з маркетингом; другий – міжнародний рівень - забезпечує формування та відображення в обліку та фінансовій звітності витрат, пов’язаних зі збутом (експортом) відповідних видів продукції, робіт, послуг, а отже з маркетингом, на міжнародних ринках; третій – суб’єктний рівень - забезпечує організацію та ведення бухгалтерського обліку, складання та подання фінансової звітності на рівні аграрного підприємства. Доведено важливість формування організаційно-економічного положення обліково-аналітичного забезпечення управління маркетингової діяльності аграрних підприємств з поділом на внутрішні та зовнішні маркетингові інформаційні потоки. Внутрішні та зовнішні маркетингові потоки інформації передаються у подальший процес обробці з використанням процедур, методів, інструментів обробки, аналізу та зберігання інформації. Зазначене свідчить про важливість імплементації виділених питань не тільки у теоретичному, а й практичному вимірах, що й слугуватиме базою наступних до-сліджень.