Особливості ідентифікації маркетингових ризиків бізнес-структур в сучасних умовах - Скляр, Лариса Борисівна; Ларіна, Тетяна Федорівна; Ніценко , Віталій Сергійович; Леонов , Ігор Олександрович (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Стаття присвячена дослідженню особливостей ідентифікації маркетингових ризиків бізнес-структур в сучасних умовах. Визначено, що сучасне бізнес-середовище є надзвичайно мінливим та непередбачуваним, й це робить розуміння та своєчасне виявлення маркетингових ризиків необхідною умовою для підтримки та посилення конкурентоспроможності будь-якої бізнес-структури. Встановлено, що в епоху цифрових технологій природа маркетингових загроз докорінно змінилася. Залежність від значних обсягів даних робить бізнес-структури вразливими до кібератак та витоків інформації, а поява нових каналів комунікації несе унікальні ризики, пов'язані етичними промахами або з нерозумінням аудиторії. Доведено, що у сучасному світі ідентифікація маркетингових ризиків вимагає від бізнес-структур не просто реакції на вже існуючі виклики, а постійного, системного моніторингу зовнішнього та внутрішнього середовища.