Аналіз ефективності моніторингових систем у процесі управління сучасним підприємством на прикладі ТОВ «І-СПЕЙС ІСТ» - Сидоров, Данило Володимирович (Актуальні питання економічних наук, 2024)
Мета. Дослідити ефективність моніторингових систем у процесі управління сучасним підприємством, зокрема на прикладі ТОВ «І-СПЕЙС ІСТ», з метою визначення їхнього впливу на покращення операційної ефективності та прийняття управлінських рішень. Методи. У дослідженні використано методи кількісного та якісного аналізу, зокрема оцінку ключових показників ефективності моніторингових систем (швидкість і точність збору даних, прозорість процесів, адаптивність до змін ринку). Також проведено експертне опитування управлінського персоналу ТОВ «І-СПЕЙС ІСТ» для визначення практичних переваг та викликів у використанні моніторингових систем. Результати. Встановлено, що впровадження моніторингових систем сприяє підвищенню продуктивності та точності управлінських рішень. Зокрема, значно покращилася швидкість реагування на зміни ринкової кон'юнктури та рівень внутрішньої прозорості бізнес-процесів. Висновки. Використання моніторингових систем у процесі управління підприємством дозволяє підвищити його конкурентоспроможність за рахунок оптимізації процесів і покращення стратегічного планування. Запропоновано рекомендації для подальшого розвитку моніторингових технологій у відповідь на зростаючі вимоги цифрової трансформації.