Застосування підходів адміністративно-комунікативного менеджменту при прийнятті управлінських рішень щодо оптимізації та безпеки управління маркетинговою діяльністю транспортного ринку в умовах воєнного стану - Порфіренко, Володимир Іванович; Компанець, Катерина Андріївна; Лаврик, Іван Федорович; Гребельник, Микола Миколайович (Актуальні питання економічних наук, 2025)
Анотація: У статті розглянуто сучасні тенденції розвитку адміністративного та комунікативного менеджменту в умовах воєнної нестабільності економіки України. Проаналізовано особливості управлінських процесів у підприємстві ЗВПП «Регіон-2001», зокрема механізми прийняття управлінських рішень в умовах підвищеної невизначеності. Визначено, що ефективність управління в сучасних кризових умовах значною мірою залежить від гнучкості адміністративних структур, швидкості комунікацій та здатності керівників адаптувати стилі управління до змін зовнішнього середовища. Особливу увагу приділено впровадженню цифрових технологій у комунікативні процеси, розвитку дистанційних форм управління, підвищенню ролі лідерських та командних компетенцій менеджерів. Результати дослідження можуть бути використані для удосконалення системи менеджменту підприємств, які функціонують в умовах воєнної та економічної нестабільності. Інтеграція адміністративного та комунікативного менеджменту на ЗВПП «Регіон-2001» забезпечує ефективність управлінських рішень, підвищує адаптивність організації, формує довіру серед персоналу та сприяє стабільному функціонуванню підприємства в умовах регіональних ризиків і економічної турбулентності. Мета є виявлення та аналіз сучасних тенденцій у розвитку адміністративного та комунікативного менеджменту, визначення їхнього впливу на ефективність прийняття управлінських рішень у період воєнної нестабільності, а також розробка рекомендацій щодо підвищення результативності управління на підприємстві ТОВ «Регіон-2001». Методи дослідження, які використовуються при розкритті даної теми статті: аналітичний метод — для узагальнення наукових джерел і теоретичних підходів до сутності адміністративного та комунікативного менеджменту; порівняльний аналіз — для оцінки змін у менеджменті під впливом воєнних чинників; системний підхід — для розгляду управлінських процесів як єдиної взаємопов’язаної системи.